Skip to the content

Tactus

Tactus werkt sinds kort samen met Echt. Iemand die bij heeft gedragen aan het opzetten van deze samenwerking is Arnoud Geerts, projectmanager bij Tactus. Hoe is deze samenwerking ontstaan, waarom is de keuze destijds op Echt gevallen en hoe zijn de eerste indrukken? Arnoud geeft ons alle antwoorden.

De ontmoeting met Echt

“Het eerste contact is eigenlijk per toeval ontstaan. Bij Tactus hebben we niet alleen te maken met zakelijke relaties, maar zijn er ook veel cliënten met een woonbestemming die op zichzelf wonen. Hier heb je particuliere abonnementen voor nodig. Ik was in contact met een provider om een zakelijke Wi-Fi oplossingen te zoeken, maar was ook nog zoekende voor de particuliere sector. Op de website van de provider kwam ik Echt tegen als businesspartner. Mijn oog viel eigenlijk op Echt, omdat ze in Hengelo gevestigd zijn. Dit is dichtbij de locaties waarvoor we de Wi-Fi voor cliënten realiseren. Dit was dus ideaal voor ons. Toen ik het eerste telefoontje pleegde kreeg ik een oude bekende aan de lijn, Daan Kuiphuis, en het gevoel was toen gelijk goed.”

“We begonnen met een kleine vraag bij Echt. Voor onze cliënten waren bij verschillende providers abonnementen afgesloten en wij wilden voor al deze cliënten Wi-Fi in hun appartement regelen. Bij één van de providers trad Echt op als tussenpersoon en kon de ‘lead’ nemen, terwijl de andere provider de lead bij zichzelf probeerde te houden. Toen merkten we al snel dat Echt erg goeie banden heeft met de provider en snel en adequaat kon handelen, toen er bijvoorbeeld een verbindingsprobleem optrad. De andere provider beloofde veel oplossingen, maar hield ons eigenlijk aan het lijntje en de beloofde oplossingen bleven achterwege. Vanaf dat moment is de samenwerking met Echt zich langzaam gaan ontwikkelen.”

“Het goeie gevoel werd door Echt snel bevestigd. We verloren het digitale signaal op één van onze locaties. Echt heeft toen snel met de provider geschakeld om mediaboxen te kunnen leveren, zodat de situatie verholpen kon worden. Hetzelfde gebeurde op een andere locatie waarvan al jaren het abonnement was verlopen, waardoor de verbinding werd verbroken. Echt zoekt contact met de provider en binnen no-time konden we weer gebruik maken van de diensten. Voor ons duurt het lang voor we iets gedaan krijgen bij de provider, maar wanneer Echt zich ermee bemoeit komt de provider veel sneller in actie. In geval van crisis en noodzaak heb je aan Echt, écht een goeie.”

De rol van Echt

“Voor we met Echt gingen werken hadden we onze abonnementen verdeeld over allerlei providers lopen. Intern hebben we toen een stap gezet door overzicht te creëren en met Echt zijn we nu bezig hetzelfde te doen. Alle abonnementen willen we onder één contract, één portefeuille en één factuur hebben. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijker in beheer is.”

“De grote kracht van Echt zit hem wel in de korte lijntjes. Als het echt nodig is reageren ze snel, denken ze mee in oplossingen en kun je meteen schakelen waardoor je direct tot actie over kunt gaan. De situatie die ik eerder omschreef van de geleverde mediaboxen vind ik hier een goed voorbeeld van. Alleen hierom zou ik anderen al aanbevelen om een samenwerking met Echt te overwegen”

Gaat de rol van Echt nog groeien?

 

“We werken nog niet heel lang samen met Echt, dus we hebben momenteel vooral tv- en internetpakketten lopen via Echt. We hebben al wel een hoop uitstaan voor de toekomst. Zo hebben we de eerste stappen van een locatie met een oude telefooncentrale naar de Cloud ook al met Echt gezet.”

“Als projectmanager ben ik onder andere bezig met het op strategisch niveau uitwerken van een IT-plan binnen Tactus. Hoe moet de IT-omgeving eruit gaan zien en hoe gaan we dit bereiken? Hier kan Echt ons goed bij helpen. We gaan al steeds meer mobiel werken en in de toekomst worden bijvoorbeeld beeldbellen, Wi-Fi en andere communicatieverbindingen steeds belangrijker. Als je ziet wat Echt kan voor werkplekken- en apparaat beheer dan zou hier voor hun een rol weggelegd kunnen zijn.”

We helpen u graag

Contact

Heb je ondersteuning nodig voor niet standaard ICT vraagstukken? Neem dan contact met ons op en we komen graag bij je langs!